Műszempilla építés

A szempilla-hosszabbítás meghódította a világot!

A szálankénti szempilla-hosszabbítás művészete Ázsiából indult, és Amerikában a ‘90-es években vált népszerűvé. Mára az egész világot meghódította, és jelenleg is a szépségipar egyik legkeresettebb ágazata – olyannyira, hogy világszerte egyre nő a kizárólag erre a szolgáltatásra szakosodott szalonok száma.

A pillahosszabbítás Magyarországon általában kiegészítő szolgáltatásként van jelen a szépségszalonokban, de egyre több szakember van, aki kizárólag szempillaépítéssel foglalkozik.

A Best Lashes Professional képzéseinek célkitűzése, hogy tanítványaink olyan magas színvonalú, magabiztos tudást szerezzenek, amivel “főállású” szempilla stylistként is sikeresek lehetnek.

A SZÁLAS MŰSZEMPILLÁK TÍPUSAI ÉS ELNEVEZÉSÜK

A szálas műszempillákat többféleképpen nevezik: tartós szempillaépítés- vagy hosszabbítás, szálankénti műszempilla, 3D (régi nevén) vagy klasszikus 1D műszempilla.

Az utóbbi időben a legújabb technika elterjedésével már a 2D, 3D, 4D, 5D, 6D elnevezéssel is gyakran találkozhatunk, ami a volume technikának felel meg. Sőt, a mega volume technika is teret nyert, hiszen már akár 12D szempillát is kérhetnek a vendégek.

Sok stylist tart attól, hogy ez a technika elnehezíti, így roncsolja a természetes pillákat, valójában azonban megfelelő tudással és eszközökkel veszélytelen az eljárás. Ma már egészen a 0.03 mm vastagságú, leheletkönnyű szempillákat is megtaláljuk a kínálatban, melyeket kifejezetten a volume és mega volume építéshez fejlesztettek ki.

1D (KLASSZIKUS) SZEMPILLA

Régi nevén 3D szempilla. Ez a legelterjedtebb elnevezés a szempilla-hosszabbítás területén. Ma ezt a technikát 1D-nek is nevezik, hiszen egy szempillára egyetlen szál műszempilla kerül.

 

2D SZEMPILLA

Ez a technika a duplázást jelenti, vagyis speciálisan könnyített pillák használatával egy természetes pillára két műszempilla kerül, így sokkal dúsabb hatás érhető el, a saját szempilla roncsolódása nélkül!

3D SZEMPILLA

Ez a technika pedig a triplázást vagy volume (Russian volume) technikát jelenti, ahol már három könnyített súlyú szempilla kerül applikálásra egy saját pillára. A dúsítás még ennél a technikánál is szép, természetes hatású, helyes applikáció mellett a saját szempillát nem károsítja.

4D – 6D SZEMPILLA

Más néven volume, Russian volume technika (4D, 5D, 6D)

Oroszországból indult, az Egyesült Államokat szinte azonnal meghódította, mára pedig Európában is kedvelt megoldás.

A volume technikánál 3-6 szál extra könnyített súlyú és vékonyságú pillát applikálunk egy szempillára.

 

KÉRDÉSEID VANNAK A MŰSZEMPILLÁVAL KAPCSOLATBAN?

MIRE KELL FIGYELNI, HOGY A MŰSZEMPILLA MINÉL HOSSZABB IDEIG SZÉP MARADJON? MEDDIG TART A HATÁSA?

A szempilla-hosszabbítás során a stylist a saját pillákra applikál egy vagy több szálat. A megfelelő ápolás mellett ezek nem esnek le, azonban a saját pilláink természetes cseréjekor elveszítjük őket. Egyéni igénytől függően 2-4 hetente érdemes töltésre járni.

SZABAD SZEMPILLASPIRÁLT HASZNÁLNI, HA MŰSZEMPILLÁNK VAN?

A szempillaspirál használata nem javasolt, hiszen az épített pilla egyébként is hosszú, fekete és dús, viszont a szempillaspirált nehéz tökéletesen eltávolítani a pillák közül, ami problémákat okozhat.

ÉRHETI VÍZ A MŰSZEMPILLÁT?

Az első 24 óra ( de inkább 48 óra) eltelte után nem okozhat gondot, ha műszempillával edzünk, úszunk, vagy akár szaunába megyünk.

LEHET, HOGY VALAKI ALLERGIÁS A MŰSZEMPILLÁRA?

Sajnos előfordulhat, hogy a szempillaragasztó egyes összetevői allergiás reakciót váltanak ki. Ha kipirosodik a szemed, feldagad, szokatlanul könnyezik vagy bármilyen kellemetlen érzést tapasztalsz, azonnal fordulj a szempilla stylistodhoz.

IGAZ, HOGY A MŰSZEMPILLA KÁROSÍTJA A SAJÁT SZEMPILLÁKAT?

A megfelelően felhelyezett, jól kiválasztott pillák nem okozhatnak kárt a saját szempillákban. Az applikáció során a stylist feladata, hogy kiválassza a saját pillákhoz leginkább illő műszempillákat, melyek nem nehezítik el a sajátjainkat.

MIBŐL KÉSZÜLNEK A MŰSZEMPILLÁK?

Minden műszempillánk szintetikus, bőrbarát anyagból készül, szigorú minőségbiztosítás mellett.

 

Forrás: Best Lashes Hungary